Mogens Kischinovsky

 

Billederne appellerer på en og samme gang til smilet og eftertænksomheden. Det foretrukne motiv er mennesket. Med et strejf af humor skaber han dybde i billederne og giver sine værker en dimension, der går ud over det rent billedmæssige. Vi ser os selv udefra - trækker på smilebåndet og foruroliges en anelse over den absurde situation, som mennesket ser ud til at være fanget i.

Efter en udstilling i SAK kunstbygning i Svendborg  skrev kunstanmelder Iben Friis Jensen fra Fyns Amts Avis: ”Mogens Kischinovsky formidler i enkle portrætter /figurstudier både krop og sindsstemning… også Kischinovskys kultegninger af næsten kubistisk tilsnit viser en kunstner med styrke.”

Mogens Kischinovskys billeder er malet i farverige, brede strøg – i hans helt egen karakteristiske stil. Kunstanmelder Tove Marie Petersen skrev: ”Mogens Kischinovsky maler nøgenstudier på en meget brutal og ekspressionistisk måde”.  

Kischinovsky debuterede på Kunstnernes Vinterudstilling i 1995 og deltog året efter med 3 installationer på Kunstnernes Efterårsudstilling. Siden da har han haft en lang række udstillinger og er repræsenteret både her hjemme og i udlandet.

Han arbejder med Maleri, Litografi og skulpturer i såvel bronze som stål.

Se mere her

Se interview med Mogens Kischinovsky

 

Telefon: 4041 6768

Mail: kischi@gmail.com